mandag 31. desember 2012

Vilt, vakkert og vått!!!!

En sprudlende gjeng, på hele 22 spreke badere, var samlet for årets nyttårsbad, i Bårevika i dag! 

Presis klokken 12, i år som i fjor, løp vi i samlet flokk ut i bølgene! 
O fryd for en forfriskende dukkert! Det var kanskje i overkant store bølger i dag - men vi var mange - og passet godt på hverandre. 






Jeg hadde iallefall et godt tak i min skjønne Hanna! Jeg er så heldig å være tante til ei supersporty og sprek jente - som mer enn gjerne blir med tante på sprell! Det er slettes ikke første gang Hanna hopper i iskaldt hav med tante - men det ble hennes første nyttårsbad! 


4 grader holdt havet ved Bårevika - og uten å lyve, så var det slettes ikke ubehagelig kaldt. Bare forfriskende og deilig! 
Det frigir faktisk en haug med endorfiner og andre godsaker - og godfølelsen sitter leeeenge etterpå! 


Ref artikkel i Illustrert Vitenskap: 
 Når en isbader utsetter kroppen for det kalde vannet, frigjøres et fyrverkeri av de såkalte endorfinene, som er kroppens egne morfinstoffer. Endorfiner har som regel en smertestillende effekt som kan holde seg fra to til fire timer. Det betyr at et iskaldt grøss har positiv innvirkning på mange lidelser som medfører smerter. Dessuten virker endorfiner antidepressivt, og dermed kan isbading få en i bedre humør og i tillegg virke dempende på lette anfall av depresjoner. I følge enkelte undersøkelser skulle isbading i tillegg virke lindrende på giktsmerter, men dette synet er fortsatt ytterst omdiskutert blant ekspertene på giktsykdommer.



  Med en forfriskende avslutning på 2012 - ønsker vi 2013 velkommen :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar