Eplekake med vaniljekrem.
125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
1 ss vann
1 ss sitronsaft
1 ss matfløte
ca 2,5 dl vaniljekrem
2-3 store epler, 4 små hageepler
sukker og kanel
Rør romtemperert smør og sukker hvitt, - ha i ett og ett egg - og rør mellom hvert egg.
Sikt i hvetemel og bakepulver, ha i kaldt vann, sitron og matfløte.
Skrell eplene og skjær de i flak. Vend de i sukker og kanel.
Ha deigen i en 22* form, kledd med smurt bakepapir i bunnen.
Klatt vaniljekremen utover deigen.
Legg eplebitene jevnt over og strø til sist over med litt sukker og mer kanel.
Stek kaken på 175* i 1 time.
Legg bakepapir over formen mot slutten av steketiden, dersom kaken blir for mørk.
Nyyyyt :))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar