torsdag 22. mars 2012

Vårens eplekake :)





En eplekake til å dele! En nydelig smaksbombe å samle familien rundt! Stor suksess! Som regel er det om høsten jeg baker eplekake - av norske epler, fra egen hage! Men ingen regel uten unntak!! Så her kommer den - en oppskrift på en ekstraordinær eplekake - til en helt ordinær tirsdag! Eplene har kanskje min gode venninne, Hilde, i BAMA, plukket ut! Hun reiser nemlig rundt i verden for å finne de beste eplene, til deg og meg! Saftige, søte - og alldeles nydelige epler - som smakte over gjennomsnittet  fantastisk i min ekstraordinære eplekake :)

 Eplekake med vaniljekrem.

125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
1 ss vann
1 ss sitronsaft
1 ss matfløte
ca 2,5 dl vaniljekrem
2-3 store epler, 4 små hageepler
sukker og kanel

Rør romtemperert smør og sukker hvitt, - ha i ett og ett egg - og rør mellom hvert egg.

Sikt i hvetemel og bakepulver, ha i kaldt vann, sitron og matfløte.
Skrell eplene og skjær de i flak. Vend de i sukker og kanel.
Ha deigen i en 22* form, kledd med smurt bakepapir i bunnen.
Klatt vaniljekremen utover deigen.
Legg eplebitene jevnt over og strø til sist over med litt sukker og mer kanel.

Stek kaken på 175* i 1 time.
Legg bakepapir over formen mot slutten av steketiden, dersom kaken blir for mørk.

Nyyyyt :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar