torsdag 12. januar 2012

Husmannskost, rester og brun lapskaus!












































Med bare to i husholdningen så blir det ofte litt rester fra middagen og hva er da bedre enn å lage noe nytt og godt av restene.

Det er januar, vi har nettopp hatt julen med alle mulige delikatesser - og nå er det kanskje måneden for husmannskosten. Poteter, grønnsaker, kjøtt eller fisk. Norsk, enkel og mettende husmannskost.

Vi forbinder ofte norsk husmannskost med litt tung mat, men det er jo litt tilfredsstillende i denne kalde årstiden da. Det synes i alle fall jeg :) Godt å komme hjem fra god tur, i det kalde været, med Era - og nyte et måltid med god gammeldags lapskaus.

Denne uken hadde vi både pølser, brun saus, poteter, gulrot osv - og i dag har jeg laget lapskaus av restene. En aldeles nydelig "Brun Lapskaus". Det er ikke ofte vi har pølser, så det var like greit å bruke opp restene, som å fryse ned et par pølser, som kanskje aldri ville blitt tint opp og spist.

Foreldregenerasjonen vår var nok flinkere enn oss til å bruke opp restene. Mye penger å spare der - og ikke minst så kan det bli mye godt ut av gode rester :)

Oppskrift:

Rester av poteter, gulrøtter, kålrot, kjøtt eller pølser, evt brun saus (ikke nødvendig). Moses sammen!
Nydelig med flatbrød til, med det hadde dessverre ikke jeg i dag :)

Nyt :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar