fredag 4. mars 2011

Bachalao og andre torskegleder...



Noen liker karri til torsken, noen liker bacon, noen liker tomat, noen liker den fersk, noen liker den best som klippfisk og noen synger om den :)

I min familie har torsken hatt en sentral rolle! Min far og far-far, før han, var fiskeforedlere! De laget klippfisk av blandt annet torsk - og vi har hatt Bachalao som festmat så langt tilbake jeg kan huske.

Min mamma fikk oppskriften den gang vi eksporterte klippfisk til Brazil og Portugal -og hennes oppskrift er himmelsk. Selv om jeg følger min mammas oppskrift, så får min egen Bachalao alltid min egen vri. Den blir aldri heeelt som mammas, men god er den!

Torsdag hadde jeg besøk av en venninne - og jeg benyttet anledningen til å lage Bachalao.

I kveld spiser jeg rester - og har åpnet en god vin. Om den er ideell til Bachalao vet jeg sannelig ikke, men god er den lell!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar